Rätt tjänst för SMS-Utskick

När du väljer en tjänst för SMS-utskick så finns det mycket att tänka på. Vi går i denna artikel igenom några av dessa faktorer.

Kvalitet

Kvalitet är bland det viktigaste när du väljer leverantör av SMS-tjänster. Det finns många, framförallt internationella, aktörer som säljer SMS billigt, men där du inte kan räkna med någon leveranssäkerhet. För att vara helt säker så skall du välja en tjänst som fokuserar på hög kvalitet.

Pris på SMS-utskick

Ett bra riktpris för mindre SMS-utskick, upp till några hundra mottagare, är 60-80 öre per SMS. För större utskick från några tusen mottagare och uppåt så är priser på 35-45 öre ett bra pris, och för tiotusentals mottagare kan man komma ännu lägre.

Många SMS-tjänster har även fasta kostnader, framförallt för att få lägre priser vid större utskick. Detta är ofta ett bra tecken då det innebär att man har att göra med en seriös leverantör.

Användarvänlig SMS-tjänst

När man tittar på SMS-tjänst så är användarvänlighet mycket viktigt. Om du betalar tusentals kronor för ett större SMS-utskick, men användarvänligheten är så dålig att du behöver lägga flera timmar på hanteringen, så blir det lätt en dålig affär. Välj därför en tjänst som är användarvänlig, och gärna en som du kan prova på genom att skapa ett testkonto innan du gör ditt slutliga val.

Några tjänster för SMS-utskick

HelloSMS är en svensk aktör som erbjuder SMS-utskick. Även stora operatörer som Telenor har tjänster som SMS Pro Web, men dessa innehåller ofta inte riktigt lika mycket funktionalitet och priserna är inte lika konkurrenskraftiga som de rena SMS-tjänsterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *